Посланик у Народној скупштини Републике Српске и потпредсједник ПДП Јелена Тривић најавила је оснивање посебног тијела за борбу против корупције.
– Ја имам у плану да путем једног посебног министарства или посебног тијела, имамо специјалну јединицу за борбу против корупције, гђе ће се тачно знати надлежности тога тијела, односно, да то неће бити само негђе у ваздуху као до сада, јер када се сви тиме помало баве, онда се у суштини нико тиме не бави – рекла је Јелена Тривић.

Она каже да је ће то министарство, тијело или специјална јединица испунити њено кључно обећање, а то је побједа над корупцијом и додаје да је то кључно како бисмо имали јаку привреду и створили претпоставке за напредак у свим областима друштвеног и економског живота.

-Највећи проблем корупције код нас је тај што она потиче из институција, због чега њу треба прво истјерати из институција. Нама је потребна једна потпуна деполитизација друштва, желим празне ладице, судије и тужиоце који раде и поступају по пријавама, који су ослобођени политичког притиска и који ће само радити по слову закона и ономе што закон налаже – каже Тривићева.

Она истиче да као друштво морамо добити то зрно правде и да све оне који су се огријешили о закон, доведемо до те тачке да по закону и одговарају, јер такви примјери ће зауставити све оне који планирају да у будућности крше закон и краду од државе, односно од грађана.
-Нећемо дозволити да сви они који су се огрјешили о народ и закон, а који су обављали важне функције, оду у политички заборав,јер онај ко је крао од државе мораће да по закону и да одговара, то је Република Српска за коју се ја борим и залажем- закључила је Јелена Тривић.

Извор: noviglas.info

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.