Управо је у Новом Граду кључно поновити оно што неколико година говорим: Додик је агент хрватских служби. То се показало и изјавом Зорана Милановића, човјека који нас је називао шаком јада, упућује увреде најгоре врсте предсједнику Србије и не дозвољава му да посјети Јасеновац, а Додик са њим другује. Ја стојим при тврдњи да је он агент хрватских интереса, никада српских и то је само један од многих разлога зашто треба отићи у политичку пензију – рекла је кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић на скупу ПДП-а у Новом Граду. 

Тривићева каже да је то посебно битно истаћи у Новом Граду због случаја Трговске горе, на који режим ћути: 

– С друге стране, ми хоћемо да обновимо Нови Град и да се овдје људи враћају – рекла је Тривићева и истакла да се то може постићи бављењем темама и проблемима од животног значаја: 

– Ми ћемо 2. октобра извојевати побједу народа над криминалом, оснивањем Специјалног тужилаштва Републике Српске. Побједа народа над корупцијом биће постигнута оснивањем Агенције за борбу против корупције Републике Српске. Побиједићемо је, искоријенити, ногом избацити из институција, јер корупција долази из институција, а не из народа.

Нерадна недеља у читавој Републици Српској, у областима у којима је то могуће, биће побједа народа за права радника. Реформом законодавства, са циљем ефикасније заштите права радника, изборићемо побједу народа за боље услове рада. Побједа народа за већа примања радника биће када уведемо накнаде за топли оброк као засебно примање – рекла је Тривићева. 

Она је истакла да ће још једна побједа народа бити суфинансирање 50% цијене приватних вртића биће побједа народа за нашу дјецу. 

– Побједа народа за боље образовање биће бесплатни уџбеници за ученике основних школа у цијелој Републици Српској. За наше мајке, побједа народа биће продужење трајања породиљског одсуства на 18 мјесеци за прво и друго дијете, односно 24 мјесеца за треће и свако наредно дијете.

Повећаћемо борачка примања у износу од 20% у првој години мандата нове Владе, док ћемо борачки додатак по мјесецу учешћа у рату, дефинисати у договору са борцима у оном износу који је реално остварив, али исто тако достојан жртве коју су борци поднијели у борби за највећу српску побједу 20. вијека, Републику Српску.

Свакако, то значи много већи износ него што тренутно режим издваја по овом основу. Побједа народа за наше пензионере биће повећање пензија за 10% у 2023. години – навела је Тривићева. 

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.