БИОГРАФИЈА

ЈЕЛЕНА ТРИВИЋ

Јелена Тривић (рођ. Тешић) рођена је 8.8.1983. године у Бањој Луци, гдје је и одрасла са оцем Драгом, мајком Браном и братом Игором.  

Након завршетка основне и средње школе, уписује Економски факутет у Бањој Луци гдје је дипломирала са високим просјеком оцјена током студија од 9,58. Школовање наставља уписом на мастер студије на Економском факултету Универзитета у Болоњи, које завршава, такође, са високим просјеком оцјена (29,32 од могућих 30). Након повратка у Републику Српску, запошљава се на Економском факултету у Бањој Луци, гдје ради као асистент од 2007. године, а 2010. године добија и звање вишег асистента.

Докторске студије уписује на Економском факултету Универзитета у Београду 2009. године, те их завршава 2013. године са завидно високим просјеком оцјена  9,89  и одбрањеном докторском дисертацијом под називом „Нови протекционизам у условима глобалне економске кризе“. Након одбрањеног доктората, стиче звање доцента на Економском факултету у Бањој Луци, а данас наставу изводи у звању ванредног професора. Учествовала је на бројним научним и стручним конференцијама, усавршавала се широм Европе: у Аустрији, Италији, Њемачкој, Румунији, Мађарској, Словачкој, Чешкој, Словенији, Бугарској. Одржала је неколико гостујућих предавања на универзитетима у Њемачкој, а већ четврту годину заредом држи предавања као гостујући професор на Економском факултету у Београду на мастер студијама. Добитник је бројних награда и признања из области економије.  

У политичком животу је присутна десетак година, али озбиљну политичку каријеру почиње да гради уласком у  Партију демократског прогреса 2016. године, а на општим изборима који су одржани 2018. године осваја мандат народног посланика у Народној скупштини Републике Српске. Осим предлагања закона, закључака, декларација, амандмана, као народни посланик бавила се и ванпарламентарним опозиционим радом. Као носилац листе за одборнике у Граду Бањој Луци током локалних избора 2020. године освојила је највећи број гласова од свих кандидата на свим листама у Републици Српској, око 13.100 одборничких гласова. Одрекла се мандата одборника и остала у Народној скупштини.

Данас је кандидат за Предсједника Републике Српске да бисмо побиједили корупцију, оснажили здравство и имали најбоље образовање. Наша визија Републике Српске је да постане најбоље мјесто за живот у коју ће се враћати они који су из ње отишли. Свој живот посвећује томе.  

Удата je и са супругом Дејаном има два сина, Арсенија и Страхињу.

 

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.