-Сматрам да сам својим политичким дјеловањем дао допринос опозиционој борби у Требињу, као и афирмацији ПДП-а, између осталог, преузимањем кандидатуре за градоначелника Требиња 2019. и преузимањем функције предсједника одбора у Требињу 2021. у тренуцима када нико није био спреман да се тога прихвати, то јесте суштина бављења политиком, преузимање одговорности, па чак и када нико други није спреман на то- изјавио је одборник у Скупштини града Требиње Саша Борјан.

На питање зашто је одабрао Народни фронт као платформу за своје даље политичко дјеловање Бррјан наводи да је то искључиво због тога што је Јелена Тривић бескомпромисни борац против режима, без имало калкулисања, са јасним политичким ставовима против политике симбиозе, на локалном и републичком нивоу.

-Стога ћемо Будимир Копривица и ја убудуће бити одборници Народног фронта у Скупштини Града Требиња- написао је Борјан на друштвеним мрежама, те додао да ће четри петине чланова ГрО ПДП-а Требиње који су активно учествовали на претходним изборима биће нови чланови Народног фронта.

Он истиче да је увјерења да процеси скенирања и електронске контроле регуларности изборног процеса неће у скорије вријеме заживјети на политичкој сцени у Републици Српској, те да због тога Народни фронт жели да укјучи што више људи у контролу изборног процеса, па је неопходно да имају инфраструктуру у што већем броју општина и градова у Републици Српској.

-Режим је желио да укључи што више људи у изборни процес како би се бавили изборним инжињерингом и крађом, а ми желимо да ту крађу спријечимо и то је још једна од суштинских разлика између нас и њих- каже Борјан.

Он подсјећа да су недавно одржани пријевремени избори у Зворнику, гдје је опозиција изашла са ставом да неће имати кандидата за градоначелника, али је послала посматраче на бирачка мјеста чиме је оголила све своје слабости и немоћ, и показала да постоји неопходност за промјенама у опозиционим редовима, те додаје да је апсурд да опозициони бирачи немају свог представника за којег би могли да гласају на изборима у Зворнику.

-Суштина политичког дјеловања Народног фонта је борба против криминала и корупције који су ушли у све институције и поре нашег друштва и зато је неопходно да отворимо фронт против унутрашњег непријатеља који је раселио наш народ и натјерао га да се бори за егзистенцију- закључио је Борјан у објави.

Јелена Тривић написала је да јој је част што Народном фронту приступа још један доктор.


Драго ми је што Народном фронту приступа још један доктор кога изузетно цијеним и поштујем и коме сам захвална на великој подршци коју ми је у протеклом периоду пружио- написала је Јелена Тривић.


Она каже да је др Саша Борјан доказани борац против Режима у Републици Српској који је политичким “моћницима” у Требињу стао на црту када је то мало ко хтио и смио.


-Борјан је и човјек који је управо због те борбе платио цијену да за њега као цијењеног доктора у Требињу нема мјеста у здравственим институцијама, због чега свакодневно путује, као и многи Требињци, на посао у Дубровник – каже она и додаје да ће јој је част што ће имати прилику да се раме уз раме са оваквим људима, као што је Саша Борјан и даље бори за бољу и просперитетнију Републику Српску, јер како каже, само такву је морамо оставити новим генерацијама које долазе.


-Ту је и наш одборник Будо Копривица и многи други са којима се већ у суботу гледамо у Требињу- закључила је Тривићева.

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.