-Данашња посјета Милановића, предсједника Хрватске, Дервенти, доказује да режим од Републике Српске покушава направити хрватску жупанију- написала је Јелена Тривић на друштвеним мрежама.

Она каже да су константно хрватски интереси испред интереса српског народа.

-Режим на челу са Милорадом Додиком дозволио је ругање српским жртвама, само дан прије обиљежавања страдања српских цивила у Сијековцу, режим је допустио да предсједник државе чија је војска побила цивиле у Сијековцу одликује бригаду ХВО-а у сред Републике Српске – каже она и додаје да је ово срамота према нашим жртвама, срамота према читавом српском роду.

Тривићева истиче да је исти тај Милановић, заједно са остатком хрватских власти, забранио је предсједнику Александру Вучићу да се поклони жртвама усташког геноцида у Јасеновцу.

-Поклоњење жртвама није дозвољено, одликовање злочинаца јесте. Замислимо само ситуацију да неко од Срба у Книну одликује бригаду Војске Републике Српске Крајине. Звучи немогуће – каже она.

Она је подсјетила на пар примјера заштите хрватских интереса на штету српког народа, што режим ради у континуитету.

-Одлагалиште нуклеарног отпада на Трговској гори, док је био српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик није ништа радио по том питању, десетине хиљада Срба остављено је на милост и немилост хрватским властима, никада није подигнута оптужница против хрватских официра и војника за ратне злочине почињене у Мркоњић Граду и околини. Пељешки мост прогуран је као мост од српског националног интереса; заузврат требало је направити мост у Градишки; Пељешким мостом увелико тече саобраћај, мост у Градишки води у њиву- наводи Тривићева.

Она је закључила да СНСД чини власт на свим нивоима, нема ниједног изговора и оправдања зашто је ово дозвољено, осим чињенице да је Додик био и остао агент хрватских интереса, увијек на штету српских.

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.