Опозиционе странке ће у наредном периоду организовати протестне скупове у Зворнику и Приједору, како би показали противљење политици актуелне власти која распродаје природне ресурсе Републике Српске. 

Након данашњег састанка у Источном Сарајеву, кандидати за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, Мирко Шаровић и Јелена Тривић, заједно са Небојшом Вукановићем и Браниславом Бореновићем, поручили су да су договорили даље кораке борбе за бољу Републику Српску.

Опозиционе странке ће у наредном периоду организовати протестне скупове у Зворнику и Приједору, како би показали противљење политици актуелне власти која распродаје природне ресурсе Републике Српске. 

Такође је потврђено јединство политичких странака и подршка заједничким кандидатима за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске. 

– Хвала Небојши Вукановићу на подршци мени и Јелени Тривић, за нас је то веома важно. Сада заједнички крећемо у предизборни процес и имамо заједничке циљеве, што ћемо показати кроз промоцију наших политика. Мислим да су ове три странке довољно јаке да остваримо побједу, како за инокосне позиције, тако и све три странке кроз посланичке мандате.  Имамо одличну атмосферу и апсолутно сам увјерен да заједно можемо да достигнемо све наше циљеве – рекао је Мирко Шаровић, предсједник СДС и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ. 

Кандидат за предсједника Републике Српске Јелене Тривић поручила је да су се на разговору окупили људи који је до сада показала да жели да се избори за суштинске промјене у Републици Српској. 

– Ми смо експоненти онога што треба да буде побједа народа, и она нам треба не за било кога лично, већ за Републику Српску без корупције, за Српску са бољим здравством, бољим образовањем. Промјене крећу рушењем овог неспособног, корумпираног, бахатог и ненародног режима. Договорили смо важне елементе те борбе и задовољна сам и оптимистична да ћемо то и остварити – изјавила је Јелена Тривић.

Народни посланик Небојша Вукановић и поручио је да никада неће направити ниједан потез који иде у корист актуелној власти, те да стога не доводи у питање подршку кандидатима за члана Предсједништва БиХ и Предсједника Републике Српске Мирку Шаровићу и Јелени Тривић.

– Немамо више право на поправни, јер видимо да је у току распродаја Републике Српске. Ако мафија оличена у режиму једног човјека опстане на власти, Република Српска ће нестати у наредне четири године. Имали смо разговор на коме смо договорили сарадњу након избора и да неће бити милости у демонтажи накарадног система, јер народ од нас очекује крупне и радикалне промјене. 

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић изјавио је су искрени опозиционари спремни, одлучни и бескомпромисни да у октобру дође до велике народне побједе. 

– Неспорна је наша подршка и Јелени Тривић и Мирку Шаровићу као нашим заједничким кандидатима, да 2. октобра остваримо толико важну побједу за будућност Републике Српске. Након тога крећемо у обнову Републике Српске, како економски тако и демографски, али и у области владавине права, како би се изборили са том великом пошасти која хара Републиком Српском, а то је корупција и непотизам.

Извор: БН телевизија

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.