Kао и сваке године на Равној Романији 11. августа славимо велики народни празник. Овај датум је важан, јер је на данашњи дан створена Српска демократска странка овђе на Романији, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

“СДС је претеча Републике Српске и са поносом то понављамо. Овђе су људи из свих крајева сарајевско-романијске регије и част ми је што ове године можемо угостити и нашу Јелену Тривић. Спомен соба свједочи о нашим жртвама из последњег рата и овђе смо да одамо почаст нашим јунацима ” рекао је данас Шаровић поводом манифестације „Теби горо Романијо“.

Јелена Тривић, потпредсједница ПДП-а је истакла да се у манастир Соколица на Романији, који је обишла са Шаровићем, долази са посебним осјећајем.

“На овом светом мјесту је уклесано преко четири хиљаде оних који су стварали и бранили нашу Републику Српску и на овим мјестима посебно је изражен осјећај обавезе за будућност наше земље. Овај крај је поднио и највећу жртву, овђе је створена Република Српска и имена овђе уклесана су наш завјет за будућност. Република Српска је највећа српска побједа 20. вијека и имајући то у виду за Републику морамо да обезбиједимо свјетлу будућност”, рекла је Тривићева након обиласка спомен капеле посвећене Светом Петру Зимоњићу и српским мученицима.

Извор: БН телевизија

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.