У Посавини очекујемо апсолутну доминацију за сва четири нивоа и за предсједника, и члана Предсједништва и за наше листе за Народну скупштину Репиблике Српске и Парламентарну скупштину БиХ. Овдје је народ схватио ко је ко, шта је нудио актуелни режим, а шта нудимо ми. 

Рекла је ово вечерас у Броду Јелена Тривић, кандидат за предсједника Републике Српске. 

Она је истакла да ће као предсједник Републике Српске бити гарант свега што ће нова Влада урадити у првој години мандата: 

– Побједа народа над корупцијом биће постигнута оснивањем Агенције за борбу против корупције Републике Српске, а против криминала оснивањем специјалног Тужилаштва Републике Српске.Нерадна недеља у читавој Републици Српској, у областима у којима је то могуће, биће побједа народа за права радника. Реформом законодавства, са циљем ефикасније заштите права радника, изборићемо побједу народа за боље услове рада. Побједа народа за већа примања радника биће када уведемо накнаде за топли оброк као засебно примање – рекла је Тривићева. 

Она је истакла да ће још једна побједа народа бити суфинансирање 50% цијене приватних вртића биће побједа народа за нашу дјецу. 

– Побједа народа за боље образовање биће бесплатни уџбеници за ученике основних школа у цијелој Републици Српској. За наше мајке, побједа народа биће продужење трајања породиљског одсуства на 18 мјесеци за прво и друго дијете, односно 24 мјесеца за треће и свако наредно дијете”, поручила је Тривић.

“Повећаћемо борачка примања у износу од 20% у првој години мандата нове Владе, док ћемо борачки додатак по мјесецу учешћа у рату, дефинисати у договору са борцима у оном износу који је реално остварив, али исто тако достојан жртве коју су борци поднијели у стварању Републике Српске.

Свакако, то значи много већи износ него што тренутно режим издваја по овом основу. Побједа народа за наше пензионере биће повећање пензија за 10% у 2023. години”,  навела је Тривићева. 

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.