Овдје на Палама, гдје је настала Република Српска, имамо посебни обавезу и одговорност да имајући у виду цијену која је за њу плаћена, да се са одговорношћу односимо према њеној будућности, шо значи да морамо створити друштво у којем ће корупција бити побијеђена, друштво које ће имати више инвестиција, добро здравство и најбоље образовање. 

Ово је вечерас на предизборном скупу СДС на Палама казала кандидат опозиције за предсједника Републике Српске Јелена Тривић.

Она је нагласила да је побједа над корупцијом кључна, а након тога, у првој години мандата нове Владе спровешћемо низ мјера које обухватају све категорије нашег друштва, наше мајке, нашу дјецу, наше раднике, борце и пензонере. 

“Бесплатни уџбеници за ученике основних школа у Републици Српској, суфинансирање приватних вртића у износу од 50%, продужићемо породиљско одсуство на 18 мјесеци за прво и друго дијете, односно 24 мјесеца за треће и свако наредно дијете само су неке од мјера које смо већ најавили”, казала је Јелена Тривић и додала:

“За наше пензионере планирамо повећање пензија у износу од 10% у првој години мандата нове Владе, борачка примања ћемо повећати за 20%,  а категорија борачког додатка биће предмет договора са нашим борцима како бисмо пронашли износ борачког додатка по мјесецу учешћа у  рату који је реално остварив, али он ће износити много више од онога што режим данас издваја”.

Када су у питању наши радници, Јелена Тривић је рекла да ће спровести реформу законодавства са циљем ефикасније заштите радничких права, а увешћемо нерадну недјељу у областима у којима је то могуће, на територији цијеле Републике Српске.

За мене су извори моћи знање и част, не постоји сила и моћ која може побиједити народ и поштење”, казала је Јелена Тривић.

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.