– За разлику од Додика, мене немају чиме уцијењивати ни Вашингтон, ни Брисел, ни Москва. Због тога ћу се, као предсједница Републике Српске, залагати за то да Република Српска прати досљедно спољну политику Републике Србије. Све док Република Србија буде имала неутралан статус, Република Српска неће дозволити да БиХ уђе у НАТО нити било који други војни савез.

Ово је поручила кандидат опозиције (СДС и ПДП) за предсједника Републике Српске Јелена Тривић, реагујући на недавну изјаву Милорада Додика да ће БиХ ући у НАТО и да ће људи у Републици Српској бити регрутовани на источни фронт уколико побиједе кандидати опозиције.

“На почетку ове кампање сам добронамјерно поручила Милораду Додику да из свог изборног штаба избаци Сању Вулић, Срђана Мазалицу и Радована Ковачевића. Ако овако настави, умјесто са 10% на крају ће бити поражен са најмање 20% разлике”, навела је Јелена Тривић на друштвеним мрежама.

Она је даље навела да се Додик потпуно погубио у овој кампањи, па је поново, овај пут на скупу у Приједору, изговарао небулозе.

“Изгледа да му је Сања Вулић дала написан говор из кампање за опште изборе 2018. године. Тада Додик још увијек није био потписао АНП, чиме је БиХ једном ногом закорачила у НАТО савез, и то захваљујући управо Додику”, нагласила је Јелена Тривић и поручила:

“За разлику од Додика, мене немају чиме уцјењивати ни Вашингтон, ни Брисел, ни Москва. Због тога ћу се, као предсједница Републике Српске, залагати за то да Република Српска прати досљедно спољну политику Републике Србије. Све док Република Србија буде имала неутралан статус, Република Српска неће дозволити да БиХ уђе у НАТО нити било који други војни савез”, 

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.