• Нећемо учествовати у раду посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске зато што посебне сједнице све чешће постају циркус само због тога што неко нема тему- рекла је Јелена Тривић прије почетка сједнице Народне скупштине Републике Српске на којој се расправља о давању агремана амбасадору Њемачке у БиХ.

Она је напоменула да је актуелни режим у недостатку тема и конкретних рјешења отварао бензинску пумпу, те да сада, намећу нешто што никако не треба да буде тема.

– Суштински разлози за неучествовање у овој сједници јесу то да ми ово не видимо као тему и мислимо да је ово сулуда и суманута политика, јер можете и не морате да се слажете са ставовима појединих земаља, али са њима морате да одржавате дипломатско-политичке односе- рекла је она.

Она је подсјетила да су многе западне земље признале независност тзв. Косова, али да су сви амбасодри тих земаља и даље у Београду, јер дипломатски односи се прекидају у екстремним ситуацијама у којим се, ми нећемо наћи, јер је ово представа једног човјека који пред изборе више нема шта да понуди и то је наш кључни разлог због чега не желимо да дајемо легитимитет овој теми – рекла је Тривићева и додала:

  • Овим се прави проблем нашим фирмама, здравим фирмама које извозе у Њемачку, јер је Њемачка наш најважнији спољно-трговински партнер, а прави се и проблем људима које је овај режим протјерао у Њемачку и који данас тамо живе и раде – каже Тривићева.

Она каже да је опозиција не жели да буде дио представе којом се срозава Народна скупштина и њени посланици.

  • Ја сам до сада имала небројено дискусија на посебним сједницама које се увијек сведу на то да се неко удаљи од теме и прича сатима о нечему што није битно за живот грађана Републике
    Српске, да неко сатима злоупотребљава говорницу, понижава посланике и саму Народну скупштину, јер тема морају бити животи људи- истакла је Тривићева.

Она је закључила а да ће она учествовати у посебној сједници која је заказана након ове јер се ради о питањима важним за живот наших грађана.

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.