Кандидат за предсједника Републике Српске, Јелена Тривић, рекла је данас у Пелагићеву да је то пољопривредни крај пун потенцијала, али и да пољопривредници и ту и у свим дијеловима Републике Српске дијеле исте или сличне проблеме.
То су, прије свега, начин додјељивања подстицаја. То се мора законски уредити и биће уређено.
Република Српска може да прехрани много више становништа него што имамо. На сцени је неконтролисани увоз, односно много тога се увози што би могло бити произведено код нас. Ми имамо много шанси у пољопривреди. Погледајмо глобалну сцену и видјећемо да је храна нешто о чему се води полемика на свјетском нивоу. Република Српска мора да искористи своје потенцијале у овој области, рекла је Тривићева.

Тривићева је истакла да на изборима очекује побједе на сва четири нивоа: за предсједника
Републике Српске, српског члана Предсједништва БиХ, за Народну скупштину Републике
Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Имамо и одличног кандидата за Народну скупштину Републике Српске из Пелагићева, Васу
Шаркановића. С друге стране, СНСД нуди господина Перкунића, човјека који је током мандата мијењао странке, служио за политичку трговину и поткусуривање. То показује сав бесмисао њихове политике и то ко су они, а ко ми. Зато ја позивам народ Пелагићева да гласа за нашег Васу, кандидате са листе ПДП-а или странака из нашег коалиционог политичког блока, поручила је Тривићева.


Носилац листе ПДП-а за Народну скупштину Репблике Српске за ИЈ 6 Славиша Марковић рекао је да у Пелагићеву очекује побједе Мирка Шаровића, као и за листе за НСРС и ПД ПС БиХ.

Наравно, прије свега, очекујем побједу Јелене Тривић за предсједника Републике Српске, и у Пелагићеву и у цијелој Републици. Сва истраживања која имамо, а која има и режим, показују да је њега побједа неупитна. Избор за 2. октобар никада није био лакши: имамо концепт правде и поштења који предводи Јелена Тривић и концепт корупције и лошег вођења Републике, који предводи Додик и неспособни режим, рекао је Марковић.

Синиша Голић, носилац листе за ПД ПС БиХ за Изборну јединицу 2, истакао је важност листи за Парламентарну скупштину БиХ:
У заједничким институцијама се чува и брани Република Српска, али и наш преостали народ, земља и светиње у Федерацији БиХ – поручио је Голић.

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.