Јелена Тривић, кандидат за предсједника Републике Српске, изјавила је да да су странке опозиције управо у Приједору, на примјеру борбе за РЖР Љубију показали да ће увијек бити на страни Републике Српске. Додала је да за господина Шаровића сматра да је човек који може да донесе политичку стабилност. 

„Он може да заустави ово политичко лудило у Републици Српској и БиХ, да осигура мир и стабилност. Ја ћу у својим уставним капацитетима предводити групу људи која ће побиједити корупцију. Уз политичку стабилност и побједу над корупцијом имаћемо и економски просперитет, више инвестиција, боље здравство и најбоље образовање. Инвестиције не одлазе тамо гдје влада нестабилност.

Уколико неко мисли да нас уводи у представе, онда скрећу пажњу са онога шта су животне теме у Републици Српској. Статус бораца, пензионера, мајки, дјеце, радника, то су теме и на њих ми дајемо одговор“ истакла је Тривићева. 

Она је додала да од нове владе очекује да уведе нерадну недељу тамо гдје је то економски оправдано, обезбиједи бесплатне уџбенике за све основце у читавој Српској, продужи трајање породиљског одсуства на 18 мјесеци за прво двоје дјеце, те на 24 мјесеца за свако наредно, обезбиједи финансирање 50 одсто цијене приватних вртића, омогући повећање пензија за 10 одсто, а борачка примања за 20 одсто.  

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.