-Као политичар, као универзитетски професор, припадник академске заједнице која углавном ћути (част изузецима којих има), али прије свега као слободомислећи човјек морам да искажем свој јавни протест на сраман покушај Режима да ућутка критичку свијест у друштву- рекла је проф. др Јелена Тривић у вези са најављеном криминализацијом клевете.

Како каже, то је њена морална и политичка обавеза.

-Ово није само удар на новинаре, медије и аналитичаре, ово је удар на сваког ко другачије мисли и дјелује од оних који су дио корумпираног и антинародног режима – каже она и додаје да је режим ставио тужилаштва и судове под снажну политичку контролу.

Она истиче да  режиму није било довољно, па сад покушавају криминализовати свакога ко се усуди да јавно критикује стање у којем се налазимо, а разлога је безброј.

-Пружам јавну подршку свима који ће и даље да указују на аномалије у друштву а посебно на корупцију, укључујући и ону од које све почиње – изборну корупцију- каже Тривићева.

Она истиче да ће наставити да буде дио оних који ће, без обзира на притиске и драконске казне, указивати на криминал режима, и да ће се како каже борити и даље свим срцем против режима који је погазио све институције.

-Ово није само борба за слободу мишљења и говора, ово је борба за будућност свих нас, за будућност наше дјеце, наша обавеза је да им оставимо слободно друштво, а не друштво страха и ћутања- закључила је Тривићева.

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.