“Борељ једно, режим Републике Српске друго и тако у круг. Корумпирани режим Републике Српске не може без лажи”, саопштила је проф. др Јелена Тривић.

“Жозеп Борељ, високи представник за спољну политику и сигурност ЕУ, недавно је изјавио да се БиХ придружила рестриктивним мјерама против Русије и Бјелорусије. Режим Републике Српске својим гласачима прича једну причу, у суштини ради другу”, истакла је Тривиће.

Како каже, поиграва се са емоцијама Срба када је у питању однос према Русима, Бјелорусима и другим православним словенским народима.

“Ако сте увели санкције Русији, изађите и кажите увели смо санкције. Ако сте увели рестриктивне мјере према Бјелорусији, изађите и кажите увели смо рестриктивне мјере. Али немојте да константно варате српски народ”, нагласила је она.

Истински државници донесу одлуку и стоје иза ње, каже Тривић, колико год она била тешка, какве год посљедице може изазвати. Истински државници се не крију иза лажи.

“Није ово појава само у вези са Русијом и Бјелорусијом, то је образац понашања режима Републике Српске у свакој сфери, у сваком тренутку, на сваком мјесту”, додала је она.

“Њихово природно стање је лаж и само лаж!”, нагласила је Тривићева.

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.