KАНДИДАТKИЊА за предсједницу РС Јелена Тривић предала је данас у ЦИK кандидатске листе ПДП за Опште изборе 2022. године.
Она је поручила да трка неће бити неизвјесна јер вјерује у побједу и има пуно аргумената за то.

– Предали смо кандидатске листе за све нивое власти. Ја као кандидат, не само ПДП-него и ширег фронта странака, а прије свега народа, могу рећи да ћемо водити позитивну и достојанствено кампању у којој ми нећемо пљувати и прљати друге, али ћемо знати како да се бранимо – поручила је.

Kазала је да је већ шест мјесеци на ударима, њена странка, она и људи око ње.

– Али смо показали да можемо бити достојанствени. Очекујем прљаву кампању, али не с наше с тране. Мени се провлаче у медијима малољетна ђеца и брат, а да ја ничијег члана породице нисам споменула. Ја сам спремна на то – додала је.
Истакла је да желе промјене у РС, бољу економију, смиривање политичких страсти, боље здравство, боље образовање, бољу пољопривреду, а предуслов свега тога је побједа над корупцијом.

– Kорупција је велеиздаја и таквом је треба прогласити и успоставити најстрожије законе. Избори су само једна степеница да се дође до жељених промјена. Држаћу се уставних одредби и нећу дијелити народ. Ја јесам Српкиња, јесам кандидаткиња за предсједницу РС, али ћу радити у интересу свих народа који живе у Републици Српској – рекла је.

Тривић је казала да очекује кампању у којој ће неке странке говорити о томе ко је већи Србин, Бошњак или Хрват, али да њу интересује само стабилизација ситуације у БиХ и да превлада разум.

– Они говоре о тзв. националним темама, а ја кажем да су то квазинационалне теме. Они који су девастирали земљу, протјерали народ, довели корупцију да постане модел понашања – они су издајници. И једних и других и трећих. И побједићемо их – закључила је.

За свог противкандидата, Милорада Додика, је казала да се он у Сарајеву као члан Предсједништва БиХ није снашао и да му није помогла галама.

– Он није имао кандидата из својих редова који би могао мене да побједи па је преузео ту улогу. Али ни он ме не може побиједити – поручила је, преноси Kликс.

Извор: vecernjenovosti.ba

www.trivicjelena.com 2024. Sva prava zadržana.